Przeskocz do treści

Tajin Troo

19/05/2012

Może i robię się nudny, ale wreszcie dotarłem do Prawdziwego Sklepu (bo ja ze wsi jestem) i kupiłem jagnięcy udziec. I dopiero taki składnik główny tajinu czyni tę potrawę prawdziwym, berberskim tajinem.

Z potrawą postępujemy podobnie jak poprzednim razem – kroimy udziec w kostkę, warzywa (kartofelki, pietruszkę, pomidor, cebulę czerwoną, paprykę, pomarańczę) też w kostkę, mięso doprawiamy solą, lubczykiem, curry, świeżo zmieloną kolendrą i zielonym pieprzem.

Znów wszystko walimy do naczynia tajin….

…i znów wszystko stawiamy na maluuuutkim ogniu na 4-5 godzin.

Teraz smakuje prawdziwie pustynnie. Najlepiej jeść z grzbietu wielbłąda.

From → Kulinaria

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz